Derde incident met elektriciteitspaal op rij in Elverdinge: dit keer vat armatuur vuur

Netbeheerder Fluvius kwam de situatie beveiligen. © TP
Redactie KW

In het Ieperse dorp Elverdinge waren in een korte tijdspanne maar liefst drie incidenten met elektriciteitspalen. Dinsdagavond vatte een armatuur van de openbare verlichting plots vuur langs de N8. Eerder al deed een omgevallen boom een paal afknakken en crashte een Porsche tegen een ander exemplaar.

De eerste twee incidenten gebeurden maandagnamiddag en -avond op enkele honderden meter van elkaar in de Vlamertingestraat. Twee elektriciteitspalen knakten en werden vervangen: de eerste door een omgevallen boom, de tweede door een Porsche die van de weg raakte.

Het incident van dinsdagavond situeerde zich langs de N8 bij het binnenrijden van Elverdinge vanuit de richting van Brielen.

In vuur en vlam

Een armatuur van de openbare verlichting schoot er rond 17.30 uur plots in vuur en vlam. Brandweer Westhoek werd ter plaatste roepen en beveiligde de plek tot netbeheerder Fluvius aankwam.

“De armatuur brandde uit. Een technicus zorgt voor herstel met behulp van een liftwagen”, aldus een woordvoerder van Fluvius. “Er was geen hinder, het verkeer kon blijven passeren. De oorzaak is nog niet gekend.” (TP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.