https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Containerpark van Menen dicht nadat brand uitbreekt

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Maandag brak brand uit in het containerpark van Menen. Hoewel de schade beperkt bleef en niemand gewond raakte, zorgde het voorval wel voor bijzondere beelden. Een dikke rookpluim steeg tot ver boven de industriezone op.

Het waren de parkmeesters van het containerpark, gelegen naast het hoofdgebouw van MIROM, die rond 16 uur alarm sloegen. Ze zagen hoe er rook opsteeg uit de container, gekoppeld aan de papier- en kartonpers. “Ze hebben de container meteen weggesleept en de brandweer gebeld”, klinkt het bij de woordvoerder.

“Het containerpark werd uit voorzorg ook meteen gesloten, hoewel er op geen enkel ogenblik mensen in gevaar zijn geweest. Het papier en karton werd uit de container getrokken en zal nu worden overgeheveld naar een nieuw exemplaar om dan te worden weggevoerd. Uiteindelijk valt de schade erg goed mee en blijft het beperkt tot enkel die container.”

Voor de brandweer was het een kwestie van mouwen opstropen en grondig te blussen, teneinde het vuur gedoofd te krijgen. “Dit is natuurlijk een aanzienlijke brandlast” verklaarde de officier ter plaatse. “Waar of hoe het vuur is ontstaan is erg moeilijk te bepalen. In dergelijke situaties moeten we alles open trekken en stuk per stuk gaan blussen. Papier en karton die branden gaan sowieso gepaard met stevige rookontwikkeling.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.