Brooklyn vindt tijdelijk onderdak op de Pottelberg: “Niet normaal hoe gemotiveerd ons personeel is”

Ubbe Descamps (foto inzet) is de zaakvoerder van kledingketen Brooklyn.© OV/CLL
Ubbe Descamps (foto inzet) is de zaakvoerder van kledingketen Brooklyn.© OV/CLL
Olaf Verhaeghe

Minder dan een week na de verwoestende brand in hun hoofdkwartier in Stasegem heeft kledingketen Brooklyn een nieuw onderkomen gevonden. Het komende jaar kunnen Ubbe Descamps en zijn team terecht in een voormalige groothandel van bloemen en planten op de Pottelberg.

Een bijzonder zware brand legde vorige week woensdag het magazijn en de kantoren van kledingketen Brooklyn in Stasegem bij Harelbeke volledig in de as. Ondanks de zware tegenslag bleef zaakvoerder Ubbe Descamps allerminst bij de pakken zitten. Daags nadien gaf hij al te kennen op dezelfde plek het Brooklyn-hoofdkwartier opnieuw te willen opbouwen en zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Daarvoor had Brooklyn uiteraard wel onderdak nodig. Niet alleen om de administratie en marketing in onder te brengen, maar ook om de grote voorraden zomer- en straks winterkleren in onder te brengen. Met een groot pand aan de Engelse Wandeling in Kortrijk vonden Ubbe en zijn team dat quasi meteen.

“Donderdag al rinkelde mijn telefoon”, vertelt de Brooklyn-baas. “Twee vrienden van ons, Sven en Karen, belden me om te zeggen dat ‘misschien iets voor ons hadden’. Kom eens kijken , zeiden ze, je ziet wel wat je ermee kan. Van zodra we binnenstapten, wisten we dat we een nieuwe stek hadden gevonden.”

Vriendendienst

Het gebouw was vroeger een groothandel voor bloemen en planten, maar de eigenaars moesten net nu uitmaken of het huurcontract verlengd zou worden. “Het is een straffe vriendendienst dat ze ons deze kans geven”, aldus Ubbe. “We hebben er alle plek om de zomer en de winter die komt vlot te overbruggen. Het hele weekend zijn we aan het poetsen geweest, brachten we alle nodige spullen naar hier en waren we ons aan het organiseren. De drive bij mijn personeel is echt zot. Het is niet normaal hoe gemotiveerd iedereen is, hoe snel iedereen er opnieuw tegenaan wil gaan.”

De nieuwe Brooklyn-basis is sowieso wel maar tijdelijk. “Deze locatie hebben we voor een jaar, maar het is zeker de bedoeling om in Stasegem onze thuis terug te brengen. We zien wel hoever we daar over 12 maanden mee staan, al heb ik er wel vertrouwen in”, aldus Ubbe. “Het belangrijkste is dat we nu vooral vooruit kunnen kijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten