Brooklyn-baas na verwoestende brand: “We hopen hier alles te kunnen heropbouwen”

Ubbe Descamps (foto inzet) is de zaakvoerder van kledingketen Brooklyn.© OV/CLL
Ubbe Descamps (foto inzet) is de zaakvoerder van kledingketen Brooklyn.© OV/CLL
Olaf Verhaeghe

Daags na de verwoestende brand in Stasegem is Brooklyn-zaakvoerder Ubbe Descamps erg aangeslagen maar vooral ook strijdvaardig. Een vlammenzee legde het hoofdkwartier en de kantoren van de kledingketen in de nacht van woensdag op donderdag volledig in de as. “Dat onze winkels weer konden openen, was onze eerste zorg. Ik hoop om hier straks alles te kunnen heropbouwen”, zegt Ubbe.

Ubbe Descamps, zaakvoerder van kledingketen Brooklyn, woont vlak bij het hoofdkwartier van zijn zaak. Het waren zijn kinderen die woensdagavond kort na 21 uur als een van de eersten alarm sloegen. “Zij hebben ons meteen verwittigd waarna we meteen naar onze kantoren zijn gesneld”, vertelt Ubbe. “Het eerste idee dat je hebt, is proberen om nog iets te gaan redden. Maar toen we er aankwamen, was eigenlijk al duidelijk dat het een verloren zaak zou zijn.”

Luttele minuten na de eerste meldingen bij de brandweer van de zone Fluvia sloegen de vlammen al door het dak van het bedrijfspand. De massaal opgetrommelde brandweer kreeg het vuur maar moeilijk onder controle – dat lukte pas rond 1 uur ‘s nachts – maar slaagde er wel in om de gebouwen en woningen in de buurt te vrijwaren. Het gebouw van Brooklyn is helemaal verloren.

Winkels open

“Natuurlijk is dit een enorme, enorme klap”, zucht Ubbe. “Vijftig jaar geleden zijn mijn ouders met de zaak gestart en we bleven altijd gespaard van grote tegenslagen. Tot nu… Dit is du jamais vu natuurlijk. Alles in Stasegem is weg. Onze kantoren, heel het magazijn, de stock met de nieuwe zomercollectie… Ook de organisatie van de webshop wordt normaal vanuit ons hoofdgebouw geregeld.”

De zware brand woensdagavond verwoestte het hoofdkwartier van Brooklyn in Stasegem.© CLL
De zware brand woensdagavond verwoestte het hoofdkwartier van Brooklyn in Stasegem.© CLL

Ondanks de zware brand woensdag gingen de winkels, onder meer in Kortrijk, Roeselare en Gent, donderdag toch gewoon open. “Dat was onze eerste zorg”, benadrukt Ubbe. “In de winkels hebben we voorlopig nog een zekere voorraad liggen en van daaruit kunnen we ook de meest dringende onlineleveringen regelen. We zijn nu volop aan het kijken om nieuwe bestellingen te plaatsen en zoeken naar een nieuwe locatie om alles onder te brengen.”

Nog geen oorzaak

Die locatie is voor Ubbe het liefst tijdelijk. “Ik durf hopen om alles hier opnieuw op te bouwen”, kijkt hij meteen vooruit. “Ik voel de drive om er snel weer tegen aan te gaan. Het vertrouwen is er in ons merk en in onze mensen, ondanks deze zwaar tegenslag.” Voor het Brooklyn-personeel dat normaal in Stasegem werkt, worden oplossingen gezocht.

Over de oorzaak van de zware brand was donderdagmiddag nog niets bekend. De brandtechnische expert was nog ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten