https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer rukt tweemaal uit voor brand in poolhouse

Redactie KW

De brandweer van Kortemark moest zondag twee keer uitrukken naar een woning in Zarren voor een brand in een poolhouse. De schade bleef beperkt.

Mensen uit de Roeselarestraat in Zarren lieten onlangs een nieuwe poolhouse installeren in hun tuin. Daarin zit een open haard in steen ingemetseld die ook dient om te barbecueën.

Mooi nazomerweer

Met het mooie nazomerweer van zondag wilden de bewoners daar voor het eerst gebruik van maken. Dat verliep goed tot ze rond 17.30 uur merkten dat er iets niet pluis was en de brandweer belden.

“De kolen in de open haard waren nog veel aan het gloeien en straalden te veel warmte af op het houtwerk errond”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van de post Kortemark.

Opnieuw rookontwikkeling

“Daardoor bleef de haard dampen en verhitte het houtwerk. Wij blusten waar nodig en verwijderden ook enkele planken. Een drietal uur later merkten de bewoners dat er opnieuw rookontwikkeling was waarop we terugkeerden.”

De barbecue was inderdaad nog aan het dampen waarop de brandweer meer houtwerk verwijderde. Mogelijk ligt een constructiefout bij de bouw van de poolhouse of de barbecue aan de oorzaak. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.