Brandweer Roeselare moet drie keer kort na elkaar uitrukken voor kleine brandjes

De brandweer van Roeselare werd zondag omstreeks 14.00 uur opgeroepen naar de Arme-Klarenstraat. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De brandweer van Roeselare werd zondag omstreeks 14.00 uur opgeroepen naar de Arme-Klarenstraat, pal in het centrum van de stad. Kort daarna haastten ze zich naar de Rumbeeksegravier en het Sterrebos.

Bewoners waren in de Arme-Klarenstraat aan het barbecueën toen er plots een kleine brand ontstond. De brandweer snelde ter plaatse, maar moest uiteindelijk niet ingrijpen. De aanwezigen konden met een brandblusser het vuurtje onder controle krijgen.

Natuurbranden door hitte

Door het warme weer ontstond er zondagmiddag omstreeks 14.45 uur een brandje langs de Rumbeeksegravier. Een stuk gras en enkele bomen nabij een hoeve stonden er plots in brand. De brandweer snelde toe en kon het vuur snel onder controle krijgen. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot een stukje natuur.

Een stuk gras en enkele bomen nabij een hoeve stonden plots in brand.
Een stuk gras en enkele bomen nabij een hoeve stonden plots in brand. © BF

Passanten in het Sterrebos merkten zondagmiddag omstreeks 15 uur plots een brandende boom op. De brandweer werd onmiddellijk opgeroepen. Die kregen de situatie heel snel onder controle. Het brandje werd snel geblust waardoor de schade beperkt bleef tot de boom. De brand ontstond hoogstwaarschijnlijk door de hitte.

Passanten in het Sterrebos merkten zondagmiddag omstreeks 15 uur plots een brandende boom op.
Passanten in het Sterrebos merkten zondagmiddag omstreeks 15 uur plots een brandende boom op. © BF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.