https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer opgetrommeld in Nieuwstraat

Christophe Lefebvre

Vrijdagnacht werd de brandweer opgetrommeld voor een woningbrand in de Desselgemse Nieuwstraat. Eenmaal ter plaatse was er van een brand geen sprake. Een hongerige kat lag aan de basis van de oproep.

Het waren de buren die rond 22:30 uur de hulpdiensten verwittigden. Het rookalarm in de getroffen woning werd geactiveerd en door het raam was ook wat rook te zien. De brandweer snelde met verschillende ploegen ter plaatse, maar van vlammen was er geen spoor te bekennen.

Kookplaat

“We merkten ter plekke op dat er rook in de woning was, zonder duidelijke vuurbron”, liet de officier ter plaatse optekenen. “De bewoners van de woning waren niet thuis, maar konden wel worden verwittigd. We besloten om de voordeur niet open te breken en te wachten op hun komst. Eenmaal de bewoners opnieuw thuis waren en ze hun deur konden openen, voerden we een volledige controle van de woning uit.”

“De bron van het alarm werd al snel gevonden. Een pot stond op het kookvuur en om een of andere reden werd de kookplaat geactiveerd. Alles wijst erop dat de huiskat op de kookplaat sprong, in de hoop nog wat eten in die pot aan te treffen. Onbewust heeft de viervoeter dan ook op de schakelaar geduwd, waardoor het potje is beginnen koken. Dit veroorzaakte veel rook, wat op zijn beurt dan weer het alarm deed afgaan. Van echte schade is er geen sprake.” Kort na hun aankomst kon een deel van de brandweerlieden opnieuw vertrekken. De Nieuwstraat werd een tijdlang afgesloten maar dit veroorzaakte, gezien het uur, geen hinder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.