Brandweer moet voor tweede keer in week tijd uitrukken naar Galloo-site

Dinsdagavond 1 februari werd de brandweer ter hulp geroepen voor een brand op de Galloo-site in de Industrielaan in Menen. De hulpdiensten kregen de situatie snel onder controle. Er vielen geen slachtoffers.

De brandweer was de situatie vlug meester.© CL
De brandweer was de situatie vlug meester.© CL

Het waren de arbeiders van de site zelf, een samenwerking tussen Galloo en maatwerkbedrijf ‘t Veer, die alarm sloegen. “In dit gebouw wordt klein elektro ontmanteld”, horen we van Luc Waignein, bestuurslid van de Galloo group. “Een deel van de taken bestaat erin kleine batterijen zoals knoopcellen uit de toestellen te halen. Die batterijen worden in grote emmers verzameld en dagelijks verwijderd.”

Spontane ontbranding

“Vandaag is er rond half zes in een van die emmers sprake geweest van spontane ontbranding, waardoor alle batterijen meteen in brand zijn gevlogen. Het was een kleine brand die razendsnel onder controle was maar door de aard van de materie was er sprake van heel wat rookontwikkeling. De brandweer zal het gebouw grondig verluchten waarna we opnieuw aan de slag kunnen. Van echte schade is er geen sprake en niemand raakte gewond.”

Het is de tweede keer in een week tijd dat de firma Galloo de hulp van de brandweer moest inroepen. Afgelopen donderdag brak brand uit in de recyclageafdeling van de Wervikstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.