Brandweer moet matras blussen

© (Foto CL)
© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Opschudding in de Kortrijkse Vaartstraat nadat de brandweer er zondagavond ter plaatse kwam om vlammen te bestrijden. Het bleek te gaan om een brandende matras die door de spuitgasten snel werd geblust. Een dame werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De noodoproep bereikte de alarmcentrale rond half negen zondagavond. Een dame belde in paniek nadat haar matras in brand was gevlogen. De brandweer was in geen tijd ter plaatse en kon de matras naar buiten brengen, waarna ze het vuur wisten te blussen.

“Uiteindelijk werd, door onze snelle interventie, de rest van woning gevrijwaard van schade”, liet de officier ter plaatse weten. “Naar alle waarschijnlijkheid hebben we hier te maken met een dame die in slaap is gevallen met een sigaret in de hand, met alle gevolgen vandien. Verder onderzoek zal uitwijzen of dit wel degelijk de oorzaak is, wij zijn alvast tevreden dat het enkel bij de matras is gebleven. De dame in kwestie was in shock, waarop werd besloten ze naar het ziekenhuis over te brengen voor een grondige controle.”

De buren van de dame blijken de theorie te bevestigen. “Het is een dame met een fragiele mentale gezondheid” horen we. “Ze belde in de loop van de avond verschillende keren aan met de vraag of we ze konden helpen om de brandweer te verwittigen. Het duurde wat alvorens we begrepen dat haar matras in brand stond.”

De Vaartstraat werd een tijdlang door de politie afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.