https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer moet ingrijpen na uit de hand gelopen kwajongensstreek

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Dinsdagavond brak brand uit in de Zwemkomstraat. De brandweer kreeg de situatie snel onder controle en kon erger voorkomen. Over de oorzaak lijkt iedereen het eens: een uit de hand gelopen kwajongensstreek.

Het vuur ontstond tussen 2 garageboxen, gesitueerd in een complex in de Zwemkomstraat. Het was een buurman die rond 18 uur alarm sloeg. “Ik hoorde een luide knal uit de garages komen en zag nagenoeg meteen rook opstijgen”, liet hij weten. “Toen ik naar ginder liep zag ik hoe een hoop afval, tussen 2 garages in, in brand stond. Die garages zijn nagenoeg allemaal volgestouwd met papier en karton dus we vreesden voor het ergste.”

De hulpdiensten waren in geen tijd ter plaatse en met ongekende precisie slaagden ze erin het vuur in een vingerknip te doven. “Tussen het afval lagen enkele spuitbussen”, verklaarde de officier ter plaatse. “Dat zal de oorzaak van de luide knal zijn geweest. We hebben het boeltje open getrokken en geblust, zodat iedere vorm van gevaar geweken was. Onze mensen klauterden ook op het dak om te controleren of de garageboxen zelf gevrijwaard bleven. Ik denk dat er weinig andere opties mogelijk zijn dan dat dit door kwajongens werd aangestoken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.