Brandweer en buren kunnen niet alle schapen redden uit brandende loods

Het is nog onduidelijk hoeveel schapen in de brand bleven.© JVM
Het is nog onduidelijk hoeveel schapen in de brand bleven.© JVM
Redactie KW

Verschillende schapen hebben een loodsbrand in Moerkerke niet overleefd. De brand brak zaterdagmorgen uit rond 8 uur. Heel wat buren kwamen de getroffen schapenhouder helpen.

Zaterdagmorgen even na 8 uur is brand uitgebroken in de loods van een schapenhouder. In de loods in de Engelse Straat in Moerkerke-Damme was ook een grote hoeveelheid hooi en stro voor de schapen opgeslagen, wat de brand deed versnellen.

Door de rookontwikkeling werden alle buurtbewoners opgeschikt, velen kwamen hulp bieden. Dankzij de goeie samenwerking konden de meeste dieren naar buiten gedreven worden. Een paar ooien met hun lammetjes bleven wel in de brand. Het is nog onduidelijk over hoeveel schapen het precies gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De brandweer kwam massaal ter plaatse maar kampte met wat problemen bij de watertoevoer naar de bluswagens. Eens dat opgelost was, verliep het blussen vlot. Toch is de schade in en aan de loods groot. Het brandende hooi werd met een kleine bulldozer uit de loods gehaald en geblust.

Wat de juiste oorzaak van de brand is, is momenteel nog niet geweten maar vermoedelijk zou het om een elektrisch defect gaan. Onderzoek zal dat moeten bevestigen. Bij de brand werden geen personen gewond. Het nablussen zal nog een poos duren.

(JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.