Brand uitgebroken in appartement in Rekkem, schade blijft beperkt

Dankzij een alerte reactie van de bewoner bleef de schade ook beperkt tot één plaats in het appartement. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre

Zaterdagavond brak brand uit in een appartement in de Fonteinstraat. Niemand raakte gewond en dankzij een alerte reactie van de bewoner bleef de schade ook beperkt tot één plaats in het appartement.

Het was de bewoner zelf die iets na 20 uur zelf alarm sloeg. “De man was met iemand van de buren een glas aan het drinken toen ze besloten de avond af te sluiten”, verklaarde de officier van de brandweer ter plaatse. “Bij het verlaten van het appartement bemerkte de buurman plots op dat het aan het branden was in een afgesloten bureelruimte. In een reflex nam de bewoner, die in zijn vroegere leven nog aan de slag was als gemeenschapswacht, een brandblusser en doofde hij het vuur. Nadien opende hij de ramen om, in afwachting van onze komst, de ruimte goed te laten verluchten. Uiteindelijk hebben wij enkel nog moeten nablussen en een veiligheidscontrole uitvoeren.”

Over de precieze oorzaak van de brand bestaat nog twijfel, al heeft het snelle handelen van de bewoner veel erger voorkomen. “Het was een brand die erg lokaal erg hevig tekeer is gegaan”, klonk het nog. “Wat aan de bron van de vlammen lag, is moeilijk te zeggen. Misschien moeten we kijken naar een defect in een elektrisch toestel maar echt zeker zijn we dat niet. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen. De schade bleef dan ook beperkt tot enkel die ruimte, waar zelfs een stuk van het plafond naar beneden is gekomen. Mocht de bewoner niet zo snel hebben gereageerd of mocht dit ‘s nachts zijn gebeurd, dan hadden we waarschijnlijk te maken met een klein drama.”

Tijdens de brandweerinterventie bleef de Fonteinstraat een tijd lang voor het verkeer afgesloten. Gelet op het uur bleef de verkeershinder hierdoor erg beperkt. (Christophe Lefebvre)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.