Brand in voormalig industriegebouw snel onder controle

Christophe Lefebvre

Dinsdagnamiddag brak brand uit in een voormalig industriegebouw langs de Kortrijkse Spinnerijkaai. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle waardoor de schade beperkt bleef. Niemand raakte gewond.

In het gebouw, een voormalige spinnerij, werden de machines van weleer geruild voor luxelofts. Tijdens het installeren van een nieuwe airco in één van die lofts liep het fout. “Ik zag hoe rook zich in de gangen en zelfs onze loft tevoorschijn kwam”, liet één van de bewoners weten. “We wisten dat er iets niet pluis was en belden meteen de hulpdiensten, dat moet rond 14 uur zijn geweest.”

De brandweer kwam meteen met het grote materiaal ter plaatse en kon al snel de boosdoener identificeren. Een nieuwe airco-installatie, die nog volop werd gemonteerd, had vuur gevat en de rook had zich via de verluchtingskanalen weten te verspreiden in het gebouw. De brand was in geen tijd onder controle, waardoor de schade beperkt bleef tot de installatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten