Brand in Tuighuisstraat Kortrijk geblust dankzij alerte reactie van bewoonster

© Tom Brinckman
© Tom Brinckman
Redactie KW

De brandweer rukte dinsdagavond rond 19 uur uit naar het CAW-gebouw langs de Tuighuisstraat in Kortrijk. Daar was in een flat op de tweede verdieping een pot op het vuur oververhit geraakt, wat zorgde voor heel wat rook.

“Ik wou aan het eten beginnen en zette een pot gevuld met olie op het vuur. Ondertussen was ik bezig met de kinderen, waardoor ik die even uit het oog verloor. Plots merkte ik dat de vlammen uit de pan sloegen en dat er heel wat rook hing in de keuken”, doet de bewoonster het verhaal.

Brand zo goed als geblust

“Ik heb meteen gezegd tegen de kindjes dat ze naar buiten moesten lopen en nam ondertussen een handdoek in de badkamer. Die maakte ik nat en legde ik over de pot heen, waardoor de brand zo goed als geblust was. Ondertussen verwittigde de buurvrouw de brandweer.”

Onder de indruk van het gebeuren

De brandweer hoefde uiteindelijk niet meer te blussen en bracht na een korte controle de verbrandde pot naar buiten. Dankzij de alerte reactie van de bewoonster bleef ook de schade beperkt. “We gaan toch even naar mijn moeder om te bekomen”, besluit de vrouw, die danig onder de indruk was van het gebeuren. (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.