Brand in serre in Westrozebeke snel onder controle

De brandweer rukte massaal uit, maar had de situatie snel onder controle. © foto BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De brandweer rukte zondagochtend omstreeks 8.30 uur massaal uit naar de Sprietstraat in Westrozebeke. Daar was een brand uitgebroken langs de achterzijde van een aardbeienbedrijf.

De brand ontstond in een serre waar materiaal opgeslagen ligt. Verschillende korpsen uit de regio snelden onmiddellijk ter plaatse. Bij het aanrijden was een zwarte rookpluim te zien boven het bedrijf. Uiteindelijk kreeg de brandweer het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot een klein serregedeelte. De oorzaak van de brand is accidenteel.

Verschillende brandstoftanks

“Toen we kwamen aanrijden zagen we al van ver de rookpluim en door de serres zagen we ook vuur”, zegt brandweerofficier van brandweerpost Roeselare Bart Vanhuyse. “De brand was ontstaan in een technische ruimte bij de serres, de oorzaak is niet duidelijk. De mensen van het bedrijf hebben zelf een eerste bluspoging ondernomen, maar konden weinig doen. In die technische ruimtes stonden verschillende brandstoftanks met isolatiemateriaal rond.”

Dat isolatiemateriaal blijft smeulen en zorgde voor veel zwarte rook. “De bluswerken hebben wel een uur geduurd. De brandstoftanks hebben we gelukkig kunnen vrijwaren. Uit voorzorg en omdat er maar een beperkte watertoevoer ter plaatse was, hebben we wel versterking opgeroepen. De brandweerposten van Roeselare, Staden, Moorslede, West-Rozebeke en Hooglede waren allemaal aanwezig. Moesten de tanks ontploft zijn, dan konden we meteen ingrijpen.”

Niemand gewond

“Gelukkig konden we de brand beperken tot de technische ruimte en zat de wind goed, de serres waar planten in stonden bleven gespaard van rookschade. De mensen van het bedrijf zullen wat opkuiswerk hebben maar meer niet. Niemand raakte gewond bij hun eigen bluspoging.”

(BF-JF/ foto BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.