Brand in school Sint-Vincentius in Bissegem, alerte reacties vermijden inferno

De brandweer moest een stuk van het dak wegzagen.© CLL
De brandweer moest een stuk van het dak wegzagen.© CLL
Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag brak brand uit in de Sint-Vincentius basisschool in Bissegem. De schade bleef beperkt. Door een alerte reactie van enkele leerkrachten en de tuinman kon erger worden vermeden. Niemand raakte gewond.

“We maken van de paasvakantie gebruik om enkele werken uit te voeren aan de gebouwen en daar moet het zijn fout gelopen”, klinkt het bij de directie. “Deze week werd een oud afdak van enkele tientallen meters lang afgebroken en daarbij moesten de werkmannen een en ander in stukken schijven. Naar alle waarschijnlijkheid zijn enkele gensters onder de dakbedekking gekomen en is alles zo beginnen smeulen. Als bij wonder waren zowel onze tuinman als enkele leerkrachten hier vandaag wat voorbereidend werk aan het uitvoeren. Ze waren de eerste die de brandgeur rond 17 uur opmerkten en al snel zagen ze rook van onder het dak komen. We belden meteen de brandweer.”

(lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De hulpdiensten waren in een recordtijd ter plaatse en konden de situatie snel onder controle krijgen. “De houten structuur net onder de dakbedekking was inderdaad in brand geschoten”, verklaart de brandweerofficier ter plaatse. “Of de dakwerken de oorzaak zijn, daar kan ik geen uitsluitsel over geven. Wat wel duidelijk is, is dat men hier veel geluk heeft gehad. Mocht hier niemand aanwezig zijn geweest, dan kon het vuur aan een rotvaart zijn verspreid en hadden we nu een compleet andere situatie. We hebben een groot stuk van het dak weggezaagd zodat we zeker zijn dat alles is uitgedoofd. Nadien zal een aannemer een afdekzeil over het dak spannen. De klassen zelf zijn gevrijwaard gebleven en zijn nog perfect bruikbaar.”

Niemand raakte gewond, al waren de aanwezigen wel geschrokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.