Brand in leegstaand magazijn in Menen

De brand was snel onder controle.© CLL
De brand was snel onder controle.© CLL
Christophe Lefebvre

Donderdagavond 13 mei brak brand uit in een leegstaand magazijn in de Menense Poedermagazijnstraat. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef beperkt. Een onderzoek werd opgestart, al wijzen heel wat indicatoren in de richting van brandstichting.

Het waren de buurtbewoners die rond 19 uur alarm sloegen. Ze zagen hoe een rookpluim opsteeg vanuit de leegstaande fabriekspanden in de Poedermagazijnstraat. Enkelen konden ook merken hoe jongeren, net na het zien van de rookpluim, op de vlucht sloegen.

De brandweer kwam snel ter plaatse en had in geen tijd de situatie onder controle. In de leegstaande gebouwen stond een stoel in brand, vlammen die in slechts enkele minuten door de spuitgasten konden worden gedoofd.

Vandalisme

Hoewel het onderzoek nog steeds lopende is en een officiële oorzaak nog niet werd bepaald, lijkt het voor de buurtbewoners een uitgemaakte zaak dat er hier sprake is van brandstichting. “De gebouwen staan al tientallen jaren leeg, er is geen elektriciteit of gas meer en dan zou er plots daar een stoel in brand schieten?”, zucht een directe buur.

“Het feit dat we ze zagen weglopen toen er rook uit het gebouw kwam, spreekt boekdelen. Bijna wekelijks zijn hier problemen met jongeren die de boel komen vandaliseren. De brandweer krijgt de zaken meestal snel onder controle maar dit gaat ooit fout aflopen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten