Brand in kippenkwekerij in Lo, schade beperkt tot tractor

Wellicht door een technisch mankement aan de elektriciteit vatte een tractor plots vuur binnen in een kippenstal. De schade bleef beperkt.© Jelle Houwen
Wellicht door een technisch mankement aan de elektriciteit vatte een tractor plots vuur binnen in een kippenstal. De schade bleef beperkt.© Jelle Houwen
Redactie KW

Op een kippenkwekerij langs de Burgweg in Lo brak dinsdagmiddag brand uit in een loods. Een tractor bleek er in brand te staan.

De zaakvoerders merkten de brand zelf op rond 16 uur en belden meteen de hulpdiensten. De politie en de brandweer van Lo-Reninge snelden ter plaatse, net als een autopomp van brandweerpost Veurne.

“In het midden van een kippenstal van de kippenkwekerij stond een tractor in brand”, zegt kapitein Guido Snick van post Lo-Reninge.

Technisch mankement

“De stal was voor het overige leeg. Men was in de stal net nieuw stro overal aan het bedelen met de tractor omdat de nieuwe kuikentjes morgen zouden arriveren om die dan op te kweken. Wellicht door een technisch mankement aan de elektriciteit vatte de tractor plots vuur.”

“We mogen van geluk spreken dat we er snel bij waren. Op dat moment stond de motorruimte van de tractor al in brand maar kwamen de vlammen nog niet tegen de isolatie van de stal. Het is een kwestie van minuten geweest of het ging hier een heel ander verhaal zijn.”

Stal bleef gevrijwaard

“Nu hadden we de situatie snel onder controle en bleef de schade beperkt tot de tractor. De stal bleef gevrijwaard. Wel is een kleine hoeveelheid stro rond de tractor ook beginnen branden en dat zorgde voor een grote rookontwikkeling. We hebben de stal daarom nog lange tijd geventileerd.”

De stal kon daarna alsnog klaargemaakt worden voor de komst van de nieuwe kuikens. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.