Brand in hoogspanningscabine zorgt voor stroompanne in de Smedenstraat in Brugge

© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

De omgeving van de Smedenstraat kreeg dinsdagmiddag te kampen met een stroompanne door een brand in een hoogspanningscabine. Er deden zich twee ontploffingen voor. Maar ondertussen hebben hulpdiensten de situatie onder controle en heeft iedereen weer stroom.

De cabine in de kelder van een gebouw in de Zevensterrestraat vatte omstreeks 12.30 uur vuur. De toegesnelde brandweer moest zeer omzichtig te werk gaan en wachtte de komst van nutsmaatschappij Eandis af voor het met blussen begon.

Er deden zich verschillende ontploffingen voor in de ruimte waar de hoogspanningscabine staat, maar niemand raakte gewond. Een 10-tal mensen die in het interimkantoor boven de kelder aan het werk waren werden geëvacueerd.

Eens de stroom afgesloten was hadden de hulpdiensten de situatie wel snel onder controle. De Brandweerkapitein vorbood zijn mensen wel even om naar binnen te gaan. De situatie bleek te onveilig. Er deden zich twee ontploffingen voor en een keukentje werd weg geblazen.

Door de brand zat de omgeving van de Smedenstraat en Hoefijzerlaan een tijdlang zonder stroom. Ook de verkeerslichten aan de Bloedput waren even buiten werking, maar die waren snel hersteld. De panne is ondertussen opgelost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.