Brand in garage zorgt voor hevige rookontwikkeling

Op het Ter Cuereplein in Bredene ontstond zondagavond brand in een garage. Dat zorgde voor een hevige rookontwikkeling. Vooral het plafond liep ernstige schade op.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond.© TL
Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond.© TL

Het vuur ontstond zondagavond even voor 18 uur in de garage. De eigenares woont in de woning ervoor en hoorde een rookmelder afgaan. Toen ze ging kijken, merkte ze dat er vlammen waren in de garage. “Die vrouw had de goeie reflex om de deur dicht te trekken”, aldus de brandweerofficier.

De pompiers snelden ter plaatse en konden het vuur te lijf gaan. Ze kregen het uiteindelijk snel onder controle. Het ging niet om een uitslaande brand. “We hebben de deur geopend en zijn zo onze aanval gestart”, aldus de officier. “De schade valt uiteindelijk mee. Vooral de zoldering deelde in de klappen.”

Wat de oorzaak van de brand betreft, staat de brandweer voor een raadsel. Er staat zowel een droogkast als een wasmachine in de garage, maar daar begon het niet. Op de plaats van de brand lag wel een houtblok. Het blijft echter onduidelijk hoe dat precies vuur kon vatten. Vast staat wel dat de brand accidenteel ontstond.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.