Brand bij zusters Clarissen in Mariakerkelaan

De brandweer werd dinsdagmiddag opgetrommeld naar het monasterium van de zusters Clarissen in Mariakerke (Oostende). Daar vatte een vals plafond vuur door de hitte van de kachel. De zusters bleven ongedeerd en de schade bleef beperkt.

© (Foto TL)
© (Foto TL)

De oproep kwam om 13.20 uur bij de brandweer binnen. Ze haastten zich naar het monasterium in de Mariakerkelaan in Mariakerke. Een tiental zusters woont daar samen. Zij konden allemaal op eigen kracht het gebouw verlaten. De pompiers gingen het vuur te lijf en konden ervoor zorgen dat de schade al bij al beperkt bleef. De zusters kunnen allemaal blijven en er kreeg niemand teveel rook binnen.

Het vuur ontstond doordat de enkelwandige buis van de houtkachel te warm kreeg. Daardoor vatte het vals plafond uiteindelijk vuur. De zusters zagen de vlammen en verwittigden de hulpdiensten.

Zowel de brandweer als de politie snelden ter plaatse. Tijdens de bluswerken werd de Mariakerkelaan even voor het verkeer afgesloten. De pompiers hadden de situatie snel onder controle. Zij stelden de zusters verder gerust en lieten hen rustig terug naar binnen gaan.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.