Brand aan woning in Dadizele

Redactie KW

Een zware brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote berging aan de achterzijde van een woning langs de Oliekotstraat vernield.

Een buurtbewoner die vrijdagnacht omstreeks 2.30 uur naar het toilet moest, merkte dat er aan de achterzijde van de laatste woning langs de Oliekotstraat, net voor de grens met Geluwe, een brand was ontstaan. De bewoner van de woning was toen niet thuis.

Schade aan tuinhuis en wagens

Kort nadien snelden verschillende brandweerkorpsen toe. Op dat ogenblik stond het tuinhuis in lichterlaaie. Het tuinhuis bestaat uit een gezellig leefgedeelte en een werkplaats. “ Het vuur sloeg al snel over naar de garage van de buren ”, aldus Filip Louagie van de brandweer van Moorslede. “Die is aangebouwd aan de woning. Het was dus vooral belangrijk dat de brand niet oversloeg op de woning.”

De brandweer was enkele uren bezig met het bestrijden van de brand, die gepaard ging met een grote rookontwikkeling. De samenwerkende brandweerkorpsen konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar één van de twee woningen. “ Dankzij de alerte reactie van de buurtbewoner waren we er gelukkig vroeg bij, want dit kon veel erger afgelopen zijn ”, aldus Louagie. Toch is de schade aan de achterzijde van beide woningen groot. Zowel het leefgedeelte als het werkgedeelte van het tuinhuis liepen grote schade op. Ook de schade aan de garage van de buren en de daarin twee geparkeerde wagens is aanzienlijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.