Blikseminslag legt stal in de as

Een blikseminslag veroorzaakte een stalbrand in Lichtervelde.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Een blikseminslag veroorzaakte een stalbrand in Lichtervelde.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Het onweer heeft dinsdagavond een stalbrand veroorzaakt in Lichtervelde. Het vuur ontstond nadat de bliksem insloeg in het leegstaande gebouw. Er raakte niemand gewond, maar enkele oldtimers en caravans overleefden de vlammenzee niet.

Een luide knal schrikte Lichtervelde dinsdagavond rond 18.30 uur op. De bliksem was er ingeslagen in een leegstaande kippenstal langs de Oude Bruggeweg. De vlammen sloegen al snel door het dak. De brandweer kwam in groten getale ter plaatse, maar het gebouw viel niet meer te redden.

Dieren zaten er gelukkig niet meer in de stal, maar toch is de schade aanzienlijk. Zo stond er onder andere een oldtimerbus uit 1969 van Nathalie Vermarcke geparkeerd. De eigenares kon haar tranen niet bedwingen toen ze zag hoe de vlammen het gebouw verwoestten. “Ons hart bloedt. We staan hier machteloos. En zeggen dat we deze loods nog maar sinds een paar maanden gebruiken om de bus te parkeren…”, aldus haar echtgenoot Serge Verhaeghe.

Peter Himpe, hoofdinspecteur van de lokale politie van Lichtervelde, riep op Facebook op om ramen en deuren in de omgeving van de brand gesloten te houden. De stal is bedekt met asbestplaten, waardoor er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.