Bewoonster (60) vrijgelaten na woningbrand in Diksmuide: brand blijkt accidenteel te zijn

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat het huis onbewoonbaar werd verklaard. © JH
Redactie KW

De 60-jarige vrouw die maandagochtend gearresteerd werd op verdenking van brandstichting bij haar thuis is vrijgelaten. Dat bevestigt het parket van Veurne. “Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat de brand een accidentele oorzaak had”, zegt Patty ‘t Jonck van het parket van Veurne.

De brand in de Hofstraat, de wijk achter het oude zwembad in Diksmuide, werd maandag door een voorbijganger rond 8.40 uur opgemerkt. De wandelaar hoorde glas breken en zag heel wat rook uit de woning ontsnappen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar bij de aankomst van de brandweer ging het al om een uitslaande woningbrand aan de achterkant van het huis.

Nadat het vuur was gedoofd, bleek het hele huis beschadigd te zijn. De inboedel brandde eveneens uit. Het huis werd dan ook onbewoonbaar verklaard.

Accidentele oorzaak

De 60-jarige bewoonster liep brandwonden op en werd gearresteerd door de politie op verdenking van brandstichting. Na verzorging in het ziekenhuis werd ze naar de cel gebracht omdat er aanwijzingen waren dat de vrouw de brand zelf had gesticht. Ze is immers geen onbekende bij de politie en had er in het verleden al mee gedreigd om haar huis in brand te steken.

“Er werd een branddeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te verschaffen”, zegt Patty ‘t Jonck van het parket van Veurne. “Uit de eerste resultaten van de deskundige blijkt dat de brand accidenteel ontstond. Er is een vermoeden waar de brand precies ontstond maar dat wordt nog verder onderzocht. Omdat er dus geen aanwijzingen zijn voor brandstichting werd de vrouw vrijgelaten.” Voor de vrouw werd een nieuwe woonst gezocht. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier