https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bewoners blussen zelf brandende braadpan met blusdeken in keuken

© (Foto JH)
Redactie KW

Bewoners van een woning langs de Bruggestraat in Torhout schrokken vrijdagavond flink op toen er opeens een brand ontstond in hun keuken. Met behulp van een blusdeken kregen ze het vuur zelf onder controle.

Rond 18 uur wilden bewoners van een huis langs de Bruggestraat, vlakbij de rotonde met de R34, beginnen aan hun avondmaaltijd. In de hoek van de keuken werd een braadpan op de kookplaat gelegd met daarin wat olie, klaar om iets te bakken. Wellicht verloren ze dat even uit het oog want plots bleken er hoge vlammen uit de braadpan te komen. Ze belden daarop de hulpdiensten waarna de politie en de brandweer van Torhout ter plaatse reden.

“Bij onze aankomst hadden de bewoners het vuur zelf onder controle gekregen door een blusdeken te gebruiken”, zegt brandweerkapitein Alain Crombez. “Een heel goede actie want zo bleef alles beperkt. Wellicht hebben niet veel mensen een blusdeken liggen in de keuken maar nu werd weer bewezen welk nuttig hulpmiddel dit kan zijn. De schade bleef zo beperkt tot een klein beetje roetschade en een verbrande dampkap. Zelf moesten wij niet meer ingrijpen maar we ventileerden wel de woning via de voordeur.” De bewoners zelf bleven allen ongedeerd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten