Bewoner krijgt brand in plafond zelf onder controle: “Dit had erger kunnen aflopen”

© BF
Redactie KW

Zaterdagmiddag brak er omstreeks 16 uur een brand uit in een vals plafond van een woning langs de Tieltstraat in Wakken. De bewoners merkten de brand tijdig op waardoor de schade uiteindelijk beperkt bleef.

De brandweer moest zaterdagmiddag omstreeks 16 uur uitrukken naar de Tieltstraat. Daar was even voordien een brand uitgebroken in een woning waar werken aan de gang zijn. “Het vuur ontstond in een vals plafond. Daar liep een afvoerbuis van een kachel die waarschijnlijk oververhit geraakte”, aldus brandweerofficier Nico De Vrieze van de brandweer van Tielt.

Het isolatiemateriaal dat zich in de omgeving van de buis bevond begon te branden. “Gelukkig waren de bewoners van de woning op het ogenblik van het uitbreken van de brand thuis, anders was dit veel erger afgelopen.”

De bewoner startte de eerste bluswerken op. Ondertussen snelde de brandweer ter plaatse. “De bewoner had het vuur al onder controle, maar nog niet alles wat geblust. Wij hebben zelf moeten nablussen en hebben het vals plafond voor een gedeelte moeten uitbreken. Ongeveer een vierkante meter van het vals plafond is uitgebrand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.