Bestelwagen vol orthopedisch materiaal brandt volledig uit

De bestelwagen brandde volledig uit.© JH
De bestelwagen brandde volledig uit.© JH
Redactie KW

Op de Ieperse Steenweg ter hoogte van het AZ West in Veurne brandde dinsdagvoormiddag een grote bestelwagen vol orthopedisch materiaal volledig uit . De chauffeur kon tijdig ontkomen maar is aangeslagen. “Mijn gsm en mijn portefeuille met foto’s van de kinderen is in de cabine gebleven”, zegt hij aangeslagen.

Het was even 10 uur toen de chauffeur met zijn grote bestelwagen de Ieperse Steenweg passeerde. “Ik kom vanuit Mechelen en lever aan verschillende Thuiszorgwinkels allerhande materiaal en orthopedische spullen”, zegt de chauffeur aangeslagen.

“Nauwelijks enkele tientallen meters voor de Thuiszorgwinkel in Veurne viel mijn bestelwagen plots stil. Ik bolde nog even voort maar plots schoot er een steekvlam vanuit de luchthapper in de motorkap. Zo snel als ik kon ben ik uit de cabine gesprongen en nauwelijks enkele tellen later stond alles in lichterlaaie. Aan de ene kant ben ik blij dat ik nog niet geparkeerd stond en er dus geen schade is aan het gebouw. Aan de andere kant ben ik wel heel wat persoonlijke spullen kwijt. Mijn portefeuille en gsm met tal van foto’s van mijn kinderen zijn in de brand gebleven.”

Lees verder onder de video

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De brandweer van Veurne was snel ter plaatse en begon de brand meteen te blussen. De bestelwagen was toen al herschapen in een grote vuurbol en brandde volledig uit. De bestelwagen stond net op de rechterrijstrook vlak voor de inrit van het AZ West. Ook een boom vloog daarbij in brand.

Omdat de brand gepaard ging met een dikke, zwarte verstikkende rook werd even getwijfeld om de spoedafdeling van het ziekenhuis te evacueren. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Wel was het ziekenhuis een tijdje moeilijker bereikbaar. De Ieperse Steenweg werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer wat leidde tot verkeershinder. De brandweer bluste lange tijd na. Het volledig uitgebrande wrak werd daarna getakeld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten