Bestelwagen brandt volledig uit: “Het ging echt razendsnel”

Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag vatte een voertuig vuur in de Zwevegemse Ellestraat. Niemand raakte gewond maar de schade is aanzienlijk. Het getroffen voertuig is volledig verloren en ook een geparkeerde auto werd beschadigd.

“Van zodra ik waarschuwingslampjes op mijn dashboard zag branden, wist ik dat dit geen goed nieuws was!” Kristof Schotte bekomt nog van de schrik terwijl hij kijkt naar het uitgebrande karkas van zijn bestelwagen.

Dikke rook en vlammen

“Ik reed in de richting van Zwevegem-Centrum toen, kort voor 14 uur, plots allerlei lampjes begonnen te knipperen. Nog voor ik de kans had om mijn bestelwagen te parkeren, kwam er al dikke rook vanonder de motorkap. Toen ging het echt razendsnel en voor ik het wist, zag ik vlammen verschijnen.”

“Mijn bestelwagen reageerde op helemaal niets meer dus kon ik niet veel anders dan uit de wagen te springen. Even verder kwam hij uiteindelijk, midden in de straat, tot stilstand en brandde hij volledig uit. Ik belde wel nog de hulpdiensten maar die konden uiteindelijk niet veel meer doen.”

Geparkeerde personenwagen

Naast de bestelwagen raakte ook een geparkeerde personenwagen beschadigd. “De vlammen sloegen wild om zich heen en de hitte was indrukwekkend”, liet Kristof nog optekenen. “De voorzijde van de Peugeot die in de straat stond kreeg dus ook zijn deel van de lading te verwerken.”

Tijdens de interventie werd de Ellestraat een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.