https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Beperkte schade nadat wagen vuur vat

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Donderdagavond werden de hulpdiensten opgetrommeld voor een voertuigbrand in de Schelpenstraat. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef beperkt.

Het was de bestuurder van de auto, een Volkswagen personenwagen, die zelf de brandweer verwittigde. Rond 19.15 uur reed hij met zijn wagen in de Schelpenstraat richting Moeskroen, toen zijn voertuig begon te trillen.

Net voorbij het populaire volkscafé slaagde hij erin zijn auto te parkeren en opende hij de motorkap. Bij het openen van de motorkap steeg een dikke rookwolk de lucht in, waarop de chauffeur zijn brandblustoestel bij de hand nam. De brandweer werd verwittigd terwijl de kerel de brandhaard zelf te lijf ging.

“De brandhaard situeert zich overduidelijk achter het motorblok waardoor het naar alle waarschijnlijkheid om een technisch defect zal gaan”, liet de brandweerofficier ter plaatse weten. “Doordat de chauffeur zo snel heeft gereageerd bleef de brandhaard onder controle. Onze manschappen konden de situatie in geen tijd volledig neutraliseren.”

Gezien de plaats en het tijdstip van de interventie bleef de verkeershinder beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.