Beperkte schade na garagebrand

Donderdagmiddag 7 januari brak er om 13.30 uur brand uit in een garage van een woning langs de Dennenstraat in Ardooie. “Dankzij de alerte reactie van de bewoner bleef de brand gelukkig beperkt tot de garage”, zegt Frank Meurisse van de brandweer van Ingelmunster.

De brandweer van Meulebeke en Ingelmunster kwamen ter plaatse.© BF
De brandweer van Meulebeke en Ingelmunster kwamen ter plaatse.© BF

De bewoners van de woning, op de grens van Ardooie met het Meulebeekse gehucht ’t Veld, merkten donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur een hevige rook in hun garage op. Daar was een brandje ontstaan in de omgeving van de zekeringkast.

“Hoe de brand precies ontstaan is, is onduidelijk. In de nabijheid van de zekeringkast lag er ook een beetje afval uit de haard”, aldus Frank Meurisse, brandweerofficier bij de brandweer van Ingelmunster. Samen met de collega’s uit Meulebeke snelde het Ingelmunsterse korps kort nadat de brand was opgemerkt toe.

Op dat ogenblik probeerden de bewoners, met de hulp van de buren, het brandje al te blussen. “Dankzij de alerte reactie van een bewoner die de garage helemaal afsloot, kon de brand uiteindelijk niet overslaan op de aanpalende woning ”, weet Meurisse.

In de woning geraakte slechts een minieme hoeveelheid rook binnen. De schade van de brand bleef uiteindelijk beperkt tot de garage zelf. Daar geraakte wat materiaal beschadigd. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.