Benedenverdieping van restaurant Freshh in lichterlaaie in Grijze Zusterstraat in Kortrijk

Freshh sluit even de deuren. © CL
Christophe Lefebvre

Maandagvoormiddag brak brand uit in restaurant Freshh in de Grijze Zustersstraat. Het vuur vond een gewillige prooi in de houten vloeren en bouwstructuren. Niemand raakte gewond maar de schade is groot. Het restaurant zal een nog een tijdje de deuren gesloten moeten houden.

Het waren voorbijgangers die rond 10:30 uur de noodcentrale verwittigden. Ze zagen hoe een dikke rookpluim uit de schoorsteen van het gebouw kwam, hoewel het restaurant gesloten was.

“We kregen initieel een oproep voor een schoorsteenbrand maar bij onze aankomst bleek er eveneens rook van onder de dakpannen kwam, net als vanuit een raam op de eerste verdieping. Versterking werd opgetrommeld en door het inslaan van de voordeur konden we tot in het gebouw binnendringen.”

Gelijkvloers in lichterlaaie

De brandweerofficier verklaarde dat ze de brandhaard snel gevonden hadden. “De vloer op de eerste verdieping stond in lichterlaaie. We kregen die vlammen snel onder controle maar doordat de volledige structuur uit hout was vervaardigd, had het vuur vrij spel. We konden niet anders dan de vloerdelen uitbreken.”

Het restaurant, dat pas in september de deuren opende, liep door de brand heel wat schade op. Het zal nog weken duren alvorens het opnieuw de deuren kan openen. Niemand raakte gewond. Tijdens de bluswerken werd een deel van de Lange Steenstraat afgesloten.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.