Bedrijfsbrandweer OptimaT krijgt brandje snel onder controle

Bert Feys

Vrijdagochtend brak er omstreeks 8.30 uur een brandje uit bij het maatwerkbedrijf OptimaT langs de Kortemarkstraat in Lichtervelde. “Dankzij de snelle interventie van de bedrijfsbrandweer kon het probleem snel opgelost worden”, aldus Francis Theetaert, brandweerofficier van de Lichterveldse brandweer.

De brandweer snelde vrijdagochtend naar de Kortemarkstraat voor een brandje in een afzuiginstallatie in de metaalafdeling van het maatwerkbedrijf OptimaT. “De bedrijfsbrandweer kwam onmiddellijk tussen en kreeg het brandje al snel onder controle. Wij hebben nog wat nageblust en een grondige controle uitgevoerd”, aldus Theetaert.

Hij roemt ook de manier waarop het bedrijf onmiddellijk aangaf waar de brand precies wat uitgebroken. “Wanneer we moeten tussenkomen op een dergelijk groot bedrijventerrein is dat niet altijd even eenvoudig om te weten waar we precies moeten zijn. Aan de poorten van de site werden alle brandweerwagens opgewacht. Op die manier wist iedereen perfect waar we precies nodig waren.”

De schade in het bedrijf bleef uiteindelijk beperkt tot de afzuiginstallatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.