https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Auto vat vuur op parking woon-zorgcentrum

Christophe Lefebvre

Donderdagvoormiddag werd de brandweer opgeroepen voor een voertuigbrand op de parking van woon-zorgcentrum Heilige Familie in Deerlijk. Het vuur was snel onder controle en er vielen geen slachtoffers. Het voertuig kreeg het dan weer hard te verduren.

“Het moest eigenlijk een zorgeloos bezoek worden aan mijn schoonmoeder maar het draaide dus uit op een catastrofe.” De eigenaar van de uitgebrande Renault Clio kijkt naar wat rest van zijn kleine personenwagen.

“Samen met mijn echtgenote kwam ik hier aan en we parkeerden ons voor de deur van het woon-zorgcentrum. Rond kwart na negen hoorden we tumult op de parking, waarop mijn echtgenote door het raam keek. Ze zag verschillende mensen met een poederblusser in de hand lopen in de richting van onze auto, die in brand stond. De brandweer was al verwittigd maar het was al te laat.”

Smeulende sigaret wellicht oorzaak

De hulpdiensten kregen het vuur snel onder controle en alle indicatoren wijzen in de richting van een smeulende sigaret. “Je kan aan het portier aan de chauffeurszijde duidelijk merken dat het vuur daar is ontstaan”, zucht de eigenaar.

“Men denkt aan een sigaret, die moet waarschijnlijk al rijdend in de wagen zijn gewaaid. De brandweer sloeg de ramen van mijn wagen stuk en overal zijn sporen van de poederblussers te zien. Een garagist zal mijn Renault komen takelen om nadien een offerte voor de herstellingen te maken. Het zal geen malse factuur worden vrees ik.”

Niemand raakte gewond en doordat het voertuig op een parkeerplaats stond, bleef ook de verkeershinder beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.