Auto op aardgas vliegt in brand op E403

De wagen brandde volledig uit. © LV
Redactie KW

De snelweg tussen Torhout en Lichtervelde werd dinsdagavond een tijd afgezet omwille van een brandend voertuig op de pechstrook. De hulpdiensten wilden geen risico nemen omdat er een ontploffingsgevaar was bij de wagen op CNG.

Om 19u30 merkte de bestuurder van een zwarte Audi dat er rook uit de motorkap van zijn voertuig verscheen. Dat gebeurde dicht bij de oprit van Torhout, op de E403 richting Doornik. Toen hij zich op de pechstrook plaatste, begon de voorkant van de wagen te branden. Op korte tijd stond de voorzijde in lichterlaaie. Verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse om de brand te blussen. De bestuurder kon zelfstandig zijn voertuig verlaten en kwam er met de schrik van af.

Oorzaak onbekend

De oorsprong van de brand is niet gekend. “Toen we bij het voertuig kwamen, woedde er al een hevige brand”, vertelt Nathalie Van Moorter, officier bij de brandweer van Oostkamp. “We hebben snel kunnen blussen maar moesten nadien controles uitvoeren op de gastanks en dergelijke.”

De wagen reed op gecomprimeerd aardgas (CNG). Omdat voertuigen op alternatieve brandstoffen een hoger risico op ontploffingsgevaar bij een brand hebben, beslisten de hulpdiensten om de snelweg preventief af te sluiten. Daardoor ontstond er snel een lange file tussen Torhout en Lichtervelde. Na het blussen en de extra controles werd het voertuig weggetakeld en ging de snelweg opnieuw open.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.