Auto brandt volledig uit op A10: “Bestuurder nam nog poging om te blussen, maar vuur was te sterk”

Vermoedelijk ligt een mechanisch of elektronisch defect aan de basis van de brand. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op de A10 brandde tussen de afrit Zandvoorde en het binnenrijden van Oostende een auto volledig uit. De bestuurder kon de auto nog net op tijd op de pechstrook plaatsen.

Kort voor de middag haastte de brandweer van brandweerpost Oostende zich naar de A10 in de richting van Oostende. Een auto stond er bij aankomst van de brandweerlieden in lichterlaaie. “De melding kwam binnen als een beginnende brand”, zegt brandweerkapitein en postoverste Dries Van der Veken.

Mechanisch defect

De bestuurder van het voertuig had zijn voertuig nog net op tijd kunnen parkeren op de pechstrook. De inzittenden konden zich allemaal in veiligheid brengen. “De bestuurder had zelf nog een bluspoging ondernomen, maar daarvoor was de brand te sterk”, vervolgt de brandweerkapitein. “Vermoedelijk ligt een mechanisch of elektronisch defect aan de basis van de brand.”

De wagen is compleet verloren. “Van het voertuig schoot niet veel meer over. Die werd uiteindelijk getakeld. Om veilig te kunnen werken werd een rijstrook afgesloten en werd het verkeer over de andere rijstrook geleid. Ook een verkeersbord die vlakbij stond raakte beschadigd door de vlammen”, aldus Van der Veken. Niemand raakte uiteindelijk gewond.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.