Auto brandt volledig uit na technisch defect

De wagen viel niet meer te redden.© JRO
De wagen viel niet meer te redden.© JRO
Redactie KW

Zondagmorgen 3 januari brandde een Volkswagen Polo volledig uit nadat die vuur vatte in de Polderstraat. De oorzaak zou bij een technisch defect liggen.

Omstreeks 10.20 uur kwam bij de politie en brandweer een melding binnen van een brandende auto in de Polderstraat. “Een dame reed er met haar auto door de straat toen er plots rook ontsnapte van onderaan de stuurkolom”, vertelt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene-De Haan. “De dame had meteen de reflex om haar wagen langs de kant te plaatsen en uit te stappen.”

Gevels nat spuiten

Gelukkig maar, want tegen dat de politie ter plaatse was, stond de wagen al in lichterlaaie. “Onze mensen hebben meteen de bewoners van de nabijgelegen panden gevraagd om hun gevel met een tuinslang nat te spuiten”, gaat de commissaris verder. “Dat heeft ervoor gezorgd dat de gevels geen schade opliepen. Meteen was duidelijk dat de wagen verloren was. De brandweer had de brand echter vrij snel onder controle.”

Niemand liep bij de brand verwondingen op, dankzij het snelle optreden van de dame. De wagen is rijp voor het schroot. Een technisch defect zou aan de oorzaak liggen van de brand. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier