Alerte politiepatrouille merkt brand in autogarage op en helpt mee blussen: “Dankzij hen ramp vermeden”

Toen de brandweer aankwam, was de brand net onder controle.© BB
Toen de brandweer aankwam, was de brand net onder controle.© BB
Redactie KW

Een alerte patrouille van de lokale politie Polder heeft maandagmiddag een ramp vermeden. Ze merkten een hevige rookpluim op boven het Q8-tankstation in de Provinciebaan in Bovekerke bij Koekelare, met achteraan een autogarage. Ze verwittigden de eigenaars en begonnen met vereende krachten te blussen. “Ik ben de politie écht dankbaar. Wij waren ons van geen kwaad bewust”, zegt garagist Pierre Denoo. Toch is de schade niet min.

“Kort voor de middag waren nog laswerken gebeurd aan een bestelwagen die op hefbrug stond. We waren net in middagpauze en er was niemand aanwezig in de werkplaats. Plots kwam een combi in volle vaart en met loeiende sirenes op het terrein gereden”, getuigt garagist Pierre. “We wisten niet wat er gaande was. Maar al snel zagen we de rookpluim ook zelf.”

De kleine bestelwagen die nog op de hefbrug stond, had vuur gevat, allicht door de laswerken. De wagen stond al in lichterlaaie en het vuur was aan het overslaan op het dak.

“Samen met de politie zijn we zelf beginnen blussen, met poederblussers en brandslangen. We zijn erin geslaagd om de brand te bestrijden en niet te doen overslaan. Aangezien we ook het tankstation uitbaten, zijn we goed geëquipeerd om branden te blussen. Dat en de alertheid van de politie, heeft ervoor gezorgd dat ons bedrijf nog recht staat. Ik ben hen héél dankbaar, ja”, aldus Pierre Denoo.

Bevangen door de rook

De politiepatrouille had de brandweer al verwittigd bij z’n aankomst. “Toen wij aankwamen, was de brand nét onder controle. Wij hebben nog nageblust en geventileerd. Een van de politiemannen raakte ook wat bevangen door de rook en kreeg zuurstof in de ziekenwagen, maar is er niet erg aan toe”, voegt kapitein David Vanden Eynde van brandweerpost Kortemark toe.

Toch is de schade aan het dak van de werkplaats niet min. Enkele lichtstraten zijn gesmolten door de hitte. “Maar niets onherstelbaars. We zijn vooral opgelucht”, zegt Pierre nog. (BB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten