Alerte buur voorkomt erger bij woningbrand

De brand werd gelukkig snel opgemerkt door een buurvrouw.© NDZ
De brand werd gelukkig snel opgemerkt door een buurvrouw.© NDZ
Redactie KW

De brandweer van zone Fluvia werd dinsdagavond 22 december laat opgeroepen voor een woningbrand langs de Emmanuel Viérinwandeling. Een buurvrouw die enkele huizen verder woont, merkte de brand op en sloeg alarm. Bewoner Patrick P. kon door de brandweer uit de woning gered worden maar raakte bevangen.

“Ik was net buiten omdat ik mijn kat naar binnen had geroepen, toen ik de rookontwikkeling opmerkte. Ik had meteen door dat er iets niet pluis was en liep naar de woning toe”, vertelt buurvrouw Nancy Trouvilliers. “Terwijl ik de brandweer verwittigde, bleef ik op de voordeur van onze buurman bonken. Ik hoorde hem hoesten, maar wist ook dat hij moeilijk op eigen houtje buiten zou raken.”

De vrouw bonkte ook op de voordeur van buurman Marc, die net naast de getroffen woning woont. “De brandweer was hier erg snel, een pluim voor die mensen”, zegt de vrouw. De brandweerlui konden het slachtoffer snel lokaliseren. Patrick P., een alleenstaande zestiger die een geïsoleerd bestaan leidt, werd door hen naar buiten gebracht maar raakte bevangen.

‘Kon slechter afgelopen zijn”

De man kreeg ter plaatse zuurstof toegediend en werd daarna voor verdere verzorging naar het AZ Groeningeziekenhuis overgebracht. De brand zelf was snel onder controle. Na ventilatie van de woning kon de brandweer even later al naar hun kazerne terugkeren.

Hoe de brand precies ontstond, is niet meteen duidelijk. Mogelijks ligt een slecht gedoofde sigaret aan de basis. “Gelukkig stond ik buiten en merkte ik de rook op, 10 minuten later en het kon veel slechter afgelopen zijn”, besluit Nancy. (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.