Alerte buur merkt schoorsteenbrand tijdig op

De brandweer voerde een uitgebreide veiligheidscontrole uit.© CLL
De brandweer voerde een uitgebreide veiligheidscontrole uit.© CLL
Christophe Lefebvre

Trammelant in de Bellegemse Kwabrugstraat donderdagavond, nadat de brandweer er met loeiende sirenes ter plaatse kwam. Uiteindelijk bleek het te gaan om een schoorsteenbrand in een woning die al enige tijd leeg stond.

Een speling van het lot, zo omschreven de eigenaars van het pand deze allesbehalve typische donderdagavond. “Het pand staat al enige tijd leeg maar vandaag, iets voor 20 uur, besloten we er toch de nacht door te brengen” klinkt het.

“Het was best wel koud dus besloten we de open haard aan te steken. Na enkele minuten kwam een bezorgde buur bellen aan de voordeur met de melding dat er vlammen uit onze schoorsteen kwamen. Terwijl we de brandweer belden, probeerden we de kleine vuurhaard zelf te blussen, iets waarvoor we zout gebruikten.”

Schade beperkt

Dankzij de alerte reactie van zowel de eigenaars als de buren, bleef de schade uiterst beperkt. “Uiteindelijk bleef er voor ons niet veel meer over dat het uitvoeren van een uitgebreide veiligheidscontrole”, liet de brandweerofficier ter plaatse weten.

“De schade bleef beperkt tot slechts rookschade en godzijdank raakte niemand gewond.” Tijdens de interventie werd de Kwabrugstraat een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Door het late uur bleef de hinder beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.