Alerte bewoners voorkomen dat badkamerbrand uitbreidt

Iets voor de middag brak er in een woning langs de landelijke Oosthoekstraat in Ardooie brand uit. Het waren de bewoners, twee hoogbejaarde mensen van boven de negentig jaar, die het vuur in hun badkamer opmerkten.

© BF
© BF

Die badkamer bevindt zich op de benedenverdieping, aan de achterzijde van de woning. In de ruimte stond een gordijn in brand door de hitte van de verwarming. “De bewoners hebben heel erg alert gereageerd. Ze hebben de deur van de badkamer gesloten zodat het vuur zich minder snel kon verspreiden”, aldus Johan Vandeputte, brandweerofficier bij de brandweer van Ardooie.

De bewoners belden ook onmiddellijk de brandweer op. Verschillende korpsen snelden kort daarna toe. De brandweer kreeg de brand uiteindelijk snel onder controle. “Uiteindelijk is de schade beperkt gebleven tot de badkamer. De schade is er aanzienlijk en er zal toch redelijk wat werk zijn om alles te herstellen. De bewoners hebben door snel in te grijpen mee helpen voorkomen dat de rest van de woning schade opliep”, aldus Vandeputte. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.