Aanzienlijke schade na woningbrand

De brandweer moest enkele dakpannen weghalen om de brand beter te kunnen bestrijden.© JVM
De brandweer moest enkele dakpannen weghalen om de brand beter te kunnen bestrijden.© JVM
Redactie KW

Vrijdagnamiddag 5 februari brak er in de Vrijgeweidestraat in Ruddervoorde brand uit in een woonhuis. Waar er eerst sprake was van een schouwbrand, bleek dat de brand uiteindelijk niet in de schouw maar in het dak zelf ontstond.

Iets voor 17 uur werd de brandweer Zone 1 opgeroepen voor een schouwbrand. De brandweer had de brand snel onder controle maar de schade is toch aanzienlijk. Zo moest de brandweer enkele pannen van het dak verwijderen om tot bij de brandhaard te geraken. Ook de kachel werd naar buiten gehaald om de brandende schouw beter te kunnen blussen. Door de rook- en waterschade is de woning onbewoonbaar verklaard.

Onbewoonbaar

De bewoonster, een dame op leeftijd, werd bij de buren opgevangen. De dame was aangedaan maar niet gewond. Ook de burgemeester kwam ter plaatse om de bejaarde dame een hart onder de riem te steken. Tijdens de interventie was de Vrijgeweidestraat tegenover d’Oude kerke voor alle verkeer onderbroken.

Uiteindelijk bleek dat de brand niet in de schouw van de woning maar in het dak zelf ontstond. De oorzaak is nog onduidelijk. (JVM/GSt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.