75-jarige bewoonster net op tijd ontsnapt aan vlammenzee

De brand greep bijzonder snel om zich heen in deze alleenstaande woning. © NDZ
Redactie KW

In de Bergstraat in Tiegem is tijdens de nacht van zaterdag op zondag een alleenstaande woning in vlammen opgegaan. De kranige bewoonster Agnes D. (75) werd gelukkig net op tijd wakker en kon aan de vlammenzee ontsnappen. De vrouw werd even opgevangen bij de buren en werd daarna uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Het vuur in de vrijstaande woning op de hoek van de Bergstraat en Heinsdal brak uit rond kwart na twee en greep snel om zich heen. Toen de brandweerlui uit Avelgem en Kluisbergen aankwamen, sloegen de vlammen al uit de veranda en de achterzijde van de eerste verdieping. Het duurde even voor de brandweer het vuur onder controle had, daarna moest er nog verschillende uren worden nageblust.

De fraaie alleenstaande woning is door de brand compleet verwoest, tijdens de bluswerken stortte ook een deel van het dak in.

Het parket heeft geen deskundige aangesteld naar aanleiding van de woningbrand van afgelopen nacht in Tiegem. Het ging om een accidentele brand. Volgens de bevindingen van de brandweer en de verklaringen van het slachtoffer was een elektrisch deken in bed de boosdoener.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.