https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

30-tal kinderen geëvacueerd uit kinderdagverblijf nadat haag vuur vat

© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Donderdagmorgen even voor 11 uur vatte de haag van het Kinderdagverblijf Hermelijn in de Molenwiekstraat-West in Sint-Andries Brugge vuur.

De tuinman was er met een gasbrander bezig met onkruid aan het verbranden toen het mis liep. De vlam sloeg over op de haag die meteen vuur vatte. In eerste instantie probeerden buren en omstaanders in afwachting van de komst van de brandweer de haag zelf nog te blussen maar dat lukte maar deels.

De brandweer had minder moeite met het blussen van de haag. Op het moment dat de brand uitbrak waren een dertigtal peuters en kleuters in het kinderdagverblijf aanwezig. Zij konden samen met hun begeleiders de gebouwen veilig verlaten en stonden op de verzamelplaats de brandweer op te wachten.

Alles verliep volgens de opgestelde procedure en paniek was er nooit. Na het ventileren van de gebouwen en een controle van de brandweer werd alles veilig verklaard. Niemand raakte gewond.

Schade aan de gebouwen is er niet. Het is niet de eerste keer sinds het verbod op het gebruik van onkruidverdelgers dat het verdelgen van onkruid met een gasbrander verkeerd afloopt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.