150 werknemers Mulder geëvacueerd na brandalarm

Het personeel van Mulder kon vlot het bedrijf verlaten.© Bert Feys
Het personeel van Mulder kon vlot het bedrijf verlaten.© Bert Feys
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De brandweer moest woensdagochtend omstreeks 9 uur tussenkomen bij het bedrijf Mulder langs de Beversesteenweg in Roeselare. Daar was een detector afgegaan. Een 150-tal werknemers werd vlot geëvacueerd.

“Aanvankelijk dachten we dat er een probleem was met een van de compressoren. Uiteindelijk bleek het euvel zich daar niet te stellen”, aldus operationeel directeur Lieven Blanckaert. Verder onderzoek door de brandweer wees uit dat waarschijnlijk de stofontwikkeling van slijpwerken buiten aan het gebouw het brandalarm heeft veroorzaakt.

Geen risico’s

“In dergelijke situaties mogen we geen risico’s nemen. Hier werken heel wat mensen en bij een probleem is het belangrijk dat zij op een vlotte manier de gebouwen kunnen verlaten. Dat is vandaag goed gelukt. Op geregelde tijdstippen oefenen we hoe we in dergelijke situaties moeten reageren”, aldus nog de directeur.

De brandweer bleef woensdagochtend nog een tijdlang ter plaatse om extra controles uit te voeren. De machines in het bedrijf konden korte tijd later weer opgestart worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.