Brand vernielt twee caravans in Bredene

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag werd omstreeks middernacht door een voorbij rijdende patrouille van de PZ Bredene/De Haan een brandgeur en rookontwikkeling ontdekt.

Al vlug zagen de politie-inspecteurs dat er een uitslaande brand aan de gang was op camping Duinenzwin waarna de brandweer van Oostende werd opgeroepen. Bij aankomst op de camping in de Koningin Astridlaan trof de brandweer twee stacaravans in lichterlaaie. De spuitgasten hadden de brand snel onder controle en konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar 2 zomerverblijven vlakbij.

Door de hitte werden wel nog twee aanpalende stacaravans beschadigd. De politie nam de plaats in beslag en samen met de brandweer maken zij hun bevindingen over aan het parket.

“De politie is hier geweest rond 10 uur en heeft de site vrijgegeven,” zegt uitbater Wim Vandenbussche. “De bevindingen van de brandweer zijn van die aard dat een kortsluiting tot de mogelijkheden behoort en dat er geen aanwijzingen zijn voor brandstichting. Buren van de aanpalende camping hadden een paar weken terug, toen ze bezig waren aan werken in hun caravan, een lichtje zien branden. Het zou kunnen dat daardoor door oververhitting de brand is kunnen ontstaan.”

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.