Brand op transportzone LAR door smeulend stuk isolatie

In het gebouw van Transfluvia op de transportzone LAR in Menen brak maandagavond omstreeks 21.00 uur brand uit.

© CLL

Het waren enkele vrachtwagenchauffeurs, die hun truck op de aanpalende parking hadden geplaatst, die zowel letterlijk als figuurlijk onraad roken. Enkelen onder hen konden rook vanonder uit de buitenmuur zien komen en besloten de hulpdiensten te verwittigen. Kort daarop schoot ook het alarmsysteem van het gebouw in werking.

De brandweerlieden van post Lauwe waren snel ter plaatse en hadden de brandhaard al even snel onder controle. Het duurde niet lang alvorens de vinger op de wonde kon worden gelegd: een stuk isolatie in de muur was beginnen smeulen, wat een kleine kettingreactie in werking heeft gezet. Hoewel de schade meevalt en niemand gewond raakte, werd snel duidelijk dat de alerte reactie van de truckchauffeurs, gecombineerd met een efficiënt optreden van de spuitgasten, heel wat schade heeft vermeden.

Brand op transportzone LAR door smeulend stuk isolatie
© CLL

De oorzaak van de brand en de smeulende isolatie is nog niet bevestigd, al is er een sterk vermoeden dat werkzaamheden eerder op de dag aan de basis liggen. Het onkruid rond het gebouw werd door middel van een gasbrander verwijderd.

Na iets meer dan een uur verliet de brandweer opnieuw de plaats en kon het verkeer opnieuw ongehinderd circuleren.

De brandweer aan het werk met het smeulende paneel.
De brandweer aan het werk met het smeulende paneel.© CLL

(CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.