Brand op derde verdieping snel geblust

De brandweer had er een hele klus aan om de derde verdieping te bereiken. © foto CLL
Redactie KW

Een brand in hartje Kortrijk zorgde voor wat tumult deze namiddag. De brandweer stond voor een extra uitdaging want moest zich een weg banen tot op de derde verdieping van een appartementsgebouw.

De hulpdiensten werden rond 16.15 uur verwittigd van een brand in de Rijselsestraat. Ter plaatse werd snel duidelijk dat het blussen geen eenvoudige taak zou worden. Met een brandhaard op de derde verdieping van een appartementsgebouw werden de vaardigheden van de spuitgasten op de proef gesteld. “Toch slaagden we erin om de brand erg snel onder controle te krijgen”, klinkt het bij de officier ter plaatse. “Het ging om een keukenbrand in een leegstaand appartement en net door een erg snelle reactie bleef het ook hierbij. Hoewel er overal rook- en geurschade is, bleef de brandschade beperkt tot enkel en alleen de keuken.”

Naar de precieze oorzaak van de brand blijft het op dit ogenblik nog raden al zijn er wel sterke vermoedens. “Het appartement stond leeg omdat het verkocht was”, gaat de officier verder. “De voormalige eigenaar was bezig met verhuizen en heeft wellicht een doos op een elektrisch vuur gezet. Tijdens een onhandige handeling zou hij het vuur per ongeluk hebben geactiveerd waardoor de brand is ontstaan. De man in kwestie was zelf niet meer aanwezig in het appartement, waardoor niemand gewond raakte. Een expert zal moeten uitwijzen of onze vermoedens al dan niet kloppen.”

Uit voorzorg werden de bewoners van de aanpalende appartementen en de bewoners van de vierde verdieping tijdelijk geëvacueerd. Ze werden opgevangen door de aanwezige ambulanciers als leden van de lokale politie. Omstreeks 17.20 uur mocht iedereen opnieuw huiswaarts.

Tijdens de interventie werd de Rijselsestraat voor verkeer afgesloten. Voertuigen die vanuit het centrum kwamen, werden via de Louis Verweestraat omgeleid. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier