Brand legt loods in de as in Moen

© GV
Redactie KW

Vrijdagnacht woedde een felle brand in een bedrijfsloods in de Bossuitstraat te Moen.

Het was even voor 1 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag dat er brand werd opgemerkt in een loods in de Bossuitstraat in Moen. In die loods is onder andere de bouwfirma van Davy Vandemeulebroeke gevestigd. Volgens de brandweer hadden nog een drietal bedrijfjes een plaats in de loods, zodat het moeilijk in te schatten was hoe groot de brandlast was.

Toen de brand opgemerkt werd, sloegen de vlammen al door het dak. “Al bij het aanrijden zagen we de vlammen en de rode vuurgloed. We hebben dan ook meteen opgeschaald zodat we extra autopompen en tankwagens konden inzetten. Van diverse posten uit de Fluvia-zone kwam er hulp toegesneld”, zegt brandweermajoor Ignaas Callens van de post Avelgem.

De inzet van heel wat materieel en manschappen kon niet voorkomen dat de hele loods in vlammen opging. “Gelukkig is het een vrijstaande loods en was er geen gevaar dat het vuur zou overslaan op de naastgelegen woning. We slaagden er ook in om een gastank die in de loods stond voldoende af te koelen zodat er ook daar geen gevaar was”, aldus de officier.

Wel zou er asbest bij de brand vrijgekomen zijn. Hoe daar verder moet mee omgegaan worden, zal de komende dagen blijken. Naar de oorzaak van het inferno is het nog gissen.

https://www.youtube.com/watch?v=fQFFIDUmBI4

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier