Brand legt huis in de as, bewoner bekent

De woning is volledig vernield en ook het huis van de buren liep ernstige schade op. © NM
Redactie KW

Het vuur brak zondagmorgen rond 9 uur uit in een woning in de Ontmijnersstraat in Blankenberge. De bewoner is opgepakt op verdenking van brandstichting, meldt het parket van Brugge, en bekende later op de dag.

Zowel het brandweerkorps van Blankenberge als dat van De Haan/Wenduine kwam snel ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar toen ze daar aankwamen was de straat al gevuld met een dikke rookwolk.

Niemand gewond

Al bij al waren de vlammen snel onder controle, maar het nablussen nam toch enige tijd in beslag. “Als wij bij de brand kwamen sloegen de vlammen al door het dak”, zegt brandweercommandant Marc Delanghe. De woning is volledig uitgebrand; het aanpalende huis liep veel schade op aan de zolderverdieping en is voorlopig onbewoonbaar. Ook andere huizen in de straat hebben last van rookhinder. Op het moment van de brand was niemand aanwezig en ook in de aanpalende woning raakte niemand gewond.

Bekentenissen

De verdachte heeft later op de dag de feiten bekend. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De eerste vaststellingen van een branddeskundige wezen uit dat er wellicht sprake was van brandstichting. De 27-jarige bewoner van het pand waar de brand ontstond, kwam snel in het vizier als verdachte. De man heeft ondertussen bekend, maar zijn verklaringen zijn voor een stuk tegenstrijdig met de bevindingen van de deskundige. Over het motief van de verdachte wil het parket niks kwijt. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

(NM/Belga – foto NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier