Brand in woning juwelenontwerpster Kathleen Claerhout

De brand situeerde zich in de woning achter de FrietXpress. © FODI
Redactie KW

Dinsdag 20 oktober rond 17.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de Handelsstraat in Ingelmunster. Het bleek om de woning van juwelenontwerpster Kathleen Claerhout te gaan. De schade zou groot zijn.

Het gerucht deed eerst de ronde dat de brand zich bij FrietXpress op de hoek van de Handelsstraat en het Stationsplein zou situeren. Maar het was echter bij de buren van de frituur dat het brandde. Voorbijgangers zagen rook opstijgen bovenaan de woning van Kathleen Claerhout en haar echtgenoot William Mahieu die het Art Gallery Koetshuis in Brugge open houden.

De brandweer kwam ter plaatse met zwaar materieel. Volgens de eerste berichten zou de brand ontstaan zijn door een houtkachel en zou er veel schade zijn binnenin de woning waar de brand zich situeerde. De brandweer moest ook een woning, die achteraan paalt aan het gebouw van de juwelenontwerpster, op het Stationsplein ventileren voor de rook.

Tijdens de bluswerken kwam de zaakvoerder van FrietXpress ook ter plaatse om te controleren of er in zijn zaak schade of rook was. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier